"Voltage Control": Analógový audiovizuálny syntetizátor
  Re-Paik
  Standuino
   
 

 
01. 16h – 02. máj 2011 20h, Progressbar, SK_Bratislava
Víctor Mazón (ES/DE) (lektor)
dielňa
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Vyrobte si vlastný analógový audiovizuálny syntetizátor! Dielňa pre všetkých záujemcov o audiovizuálne experimentovanie, nie sú potrebné žiadne znalosti v oblasti elektroniky. Súčiastky aj nástroje budú k dispozícii, počet miest je obmedzený, registrácie na projects@multiplace.org.

http://vimeo.com/22913521
   

 
02. – 04. máj 2011, Gallery Enter, SK_Bratislava
David Strang (UK) (lektor), Vincent van Uffelen (UK) (lektor)
dielňa
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Potrebujete sa zbaviť trápnej minulosti, ktorá na vás striehne v najtemnejších šuflíkoch v podobe kaziet Erasure alebo nebodaj Kelly Family? Spravte z nich mediálne umenie! Dvojica umelcov David Strang a Vincent van Uffelen povedie workshop, ktorého východiskovým bodom bude inštalácia Nam June Paika Random Access (1963). Sieť magnetických pásov kaziet však tentokrát nebude náhodne prehrávaná len na základe rozhodnutia diváka – do inštalácie budú vstupovať celkom nové okolnosti a technológie. Denne od 11h do 17h. Výsledok workshopu predvedú jeho účastníci vo štvrtok večer v Enteri. Registrácie na projects@multiplace.sk.

"«Random Access Music»
Since the early 1950s, avant-garde composers have been using magnetic tape to obtain a spectrum of sounds far exceeding the canon of conventional instruments. Obviously, musical notation was worthless in such cases, and Cage developed randomly determined, graphical scores allowing various noises to be assembled into complex tape compositions. In this tape installation, Paik went one step further: the visitor can use the sound head, which has been detached from the tape recorder, to interactively run through the tapes glued to the wall, and constantly vary the sound sequence according to location and speed. This random access to the musical raw material enabled visitors to produce compositions of their own."
http://www.mediaartnet.org/works/random-access/images/3/
   
06. 10h – 04. máj 2011 16h, 4AM Fórum pro architekturu a média, CZ_Brno
07. 10h – 06. máj 2011 23.59h, 4AM Fórum pro architekturu a média, CZ_Brno
4AM Fórum pro architekturu a média
dielňa
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Workshop Standuino je první ze série workshopů klonu populárního Arduina, který je ovšem adaptovaný na potřeby a rozpočty (zejména českých) bastlířů. Na workshopu sestavíme Standuino a naučíme se základy práce s touto platformou a výsledkem bude jednoduchý, ale dobře znějící zvukový syntezátor.
   

 
 

EnglishPressVstupnéKontaktPodporaBlogServerWikiFestival 2010Festival 2009 & ArchívLogin