Re-Paik
  Multiplace Expo
  David Možný: Rahova
   
 

 
02. – 04. máj 2011, Gallery Enter, SK_Bratislava
David Strang (UK) (lektor), Vincent van Uffelen (UK) (lektor)
dielňa
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Potrebujete sa zbaviť trápnej minulosti, ktorá na vás striehne v najtemnejších šuflíkoch v podobe kaziet Erasure alebo nebodaj Kelly Family? Spravte z nich mediálne umenie! Dvojica umelcov David Strang a Vincent van Uffelen povedie workshop, ktorého východiskovým bodom bude inštalácia Nam June Paika Random Access (1963). Sieť magnetických pásov kaziet však tentokrát nebude náhodne prehrávaná len na základe rozhodnutia diváka – do inštalácie budú vstupovať celkom nové okolnosti a technológie. Denne od 11h do 17h. Výsledok workshopu predvedú jeho účastníci vo štvrtok večer v Enteri. Registrácie na projects@multiplace.sk.

"«Random Access Music»
Since the early 1950s, avant-garde composers have been using magnetic tape to obtain a spectrum of sounds far exceeding the canon of conventional instruments. Obviously, musical notation was worthless in such cases, and Cage developed randomly determined, graphical scores allowing various noises to be assembled into complex tape compositions. In this tape installation, Paik went one step further: the visitor can use the sound head, which has been detached from the tape recorder, to interactively run through the tapes glued to the wall, and constantly vary the sound sequence according to location and speed. This random access to the musical raw material enabled visitors to produce compositions of their own."
http://www.mediaartnet.org/works/random-access/images/3/
   

 
02. 19h – 07. máj 2011, Gallery Enter, SK_Bratislava
David Strang (UK), Vincent van Uffelen (UK), Tač.ka (BIH), Jan Nálepa (CZ), Jiří Suchánek (CZ), Václav Peloušek (CZ), Ocusonic (IE), Víctor Mazón (ES/DE)
vernisáž/výstava
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Pre festival Multiplace sa tento rok podarilo získať Galériu Enter s jej novými, neformálnymi a neopozeranými priestormi v centre Bratislavy. Na MULTIPLACE EXPO budete môcť počas festivalu nájsť prehliadku čerstvých mediálnych inštalácií, bude sa tu konať workshop a počas dvoch festivalových večerov – pondelka a štvrtka – sa v zákutiach historického objektu galérie naživo predstavia viacerí umelci v sérii performancií. EXPO ukáže rôzne polohy konceptu REMAKE – väčšina vystavených prác je inšpirovaná dejinami mediálneho umenia, niektoré vznikli špeciálne pre festival. Z výstavy by vám určite nemala ujsť projekcia na 3D objekty írskeho umelca Ocusonic-a, ktorá spracúva nahrávky z experimentálneho televízneho štúdia z 80. rokov, kresliaci stroj Václava Pelouška, ktorý bude svojou aktivitou reagovať na dáta prenášané na Multiplace stránke alebo program Jana Nálepu generujúci zvuky z partitúr slovenského umelca Milana Adamčiaka. 

Umelci: David Strang & Vincent van Uffelen (UK) / RE-PAIK / Workshop in progress, Tač.ka (BIH) / THIS IS NOT A REMAKE OF BOSNIAN-HERZEGOVINIAN NEW MEDIA ART, Jan Nálepa (CZ) / Partitura, Jiří Suchánek (CZ) / Medusa, Václav Peloušek (CZ) / Drawing machine – Stroj 02, Ocusonic (IR) / Chasing Waves Installation, Victor Mazon (ES/DE) a účastníci workshopu / Voltage Control (od 5.5.)
 
Na otvorení EXPA sa okrem dvoch živých performancií priamo v expozícii Galérie Enter, Ocusonicovho Chasing Waves Performance a koncertu Jiřího Suchánka s jeho senzorickým nástrojom Medúza, predstaví aj české duo Ondřej Merta – Václav Peloušek, kombinujúce analógovú a digitálnu videosyntézu v projekte Hurikán BM516.

Otváracie hodiny
utorok až sobota / 15 - 18 hod
   

 
20. apríl – 06. máj 2011, Project SPACE, SK_Bratislava
David Možný (CZ)
Project SPACE
vernisáž/výstava
 
 
Stream:
file not found

or download streaming player: www.videolan.org/vlc/
 
Projekt českého umelca Davida Možného vychádza z umelcovho výskumu panelového sídliska Rahova v Bukurešti v Rumunsku, stelesnenia urbanistickej utópie a zlyhania, ktoré sú smutne spojené so socialistickou minulosťou stredo- a východoeurópskych krajín. Poukazujúc na baudrillardovskú definíciu simulacra, Možný prostredníctvom priestorovej inštalácie a videoprojekcie zachytáva omyly masovej produkcie, simulácie, nápodoby klasických architektonických prvkov a ich bizarné vyznenie v rámci prefabrikovanej architektúry 70. rokov minulého storočia. Prostredníctvom digitálneho rozkladu obrazu, multiplikácií a kombinácií jeho jednotlivých častí pretvára Možný tvrdú realitu socialistického sídliska a ponúka divákovi snivú, i keď trochu apokalyptickú víziu – možno i blízkej budúcnosti.

Partneri: CEICA, Bittner Print. Mediálni partneri: Artyčok.TV, Flash Art CZ/SK
   

 
 

EnglishPressVstupnéKontaktPodporaBlogServerWikiFestival 2010Festival 2009 & ArchívLogin