MULTIPLACE 2007 / festival sieťovej kultúry / network culture festival / 13 - 22 04 2007
O Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt - MTP 2006 - MTP 2005 - MTP 2004 - MTP 2003 - MTP 2002 - English

 
 
 
 
 
 
Unsound on tour across borders I.
18. apríl 2007 , Rock Café, CZ_Praha
Kosmischer Pitch with Jan Jelinek (DE) (live), Dictaphone (DE) (live), Neutrino (CZ) (live), Kotra (UA) (live), Subsist (CZ) (dj set)
Postmusic Production, Culture Transfer (záštita), Goethe-Institut Praha (záštita)
koncert
 
Mezinárodní festival současné koncertní elektroniky propojující několik evropských metropolí.

+ workshopy, Sperm cinema a více
www.unsound.pl

Vstupné na jednotlivé večery bude 190,- Kč + poplatky, na místě 250,- Kč. Permanentka na oba dny bude v prodeji za 300,- Kč + poplatky.

Link: Den 2
Pod názvom Kosmischer Pitch sa skrýva trojčlenná skupina, ktorú dal dokopy producent Jan Jelinek preslávený nahrávkami čerpajúcimi zo starých jazzových vinylov vychádzajúcimi na berlínskom labeli Scape. Jelinek za laptopom, Andrew Pekler s gitarou a bubeník Hanno Leichtmann spolu vytvárajú množstvo názvukov éry nemeckého krautrocku pomocou slučiek a vrstiev plávajúcich zvukov. Minimalizmus, psychedelia a deep hous - aj tieto žánre výrazne ovplyvnili poetiku Kosmischer Pitch v intenzite, ktorá zahalí poslucháča.
www.scape-music.de/site/front/..
 
Basgitarista a hráč na elektroniku Oliver Doerell spolu so saxofonistom/ klarinetistom Rogerom Doringom pod názvom Dictaphone mixujú jazz, elektroniku a terénne nahrávky s cieľom stvoriť čo najatmosferickejšiu hudbu, ktorá sa vzpiera zaradeniu do tradičných žánrov.
www.dictaphone-music.de
 
Kotra je sólový projekt Dmytra Fedorenka, ktorý popri vlastných hudobných aktivitách v Kyjeve šéfuje medzinárodne známemu festivalu Detaili zvuku. Práve súčasťou tejto akcie bude ukrajinská časť Unsound on Tour. Fedorenko vydal tucet albumov so svojimi precíznymi digitálnymi zvukovými manipuláciami. Jeho živé vystúpenia sú silným zážitkom vychádzajúcim z kombinácie nekompromisných zvukov a breakbeatov.
http://kotra.org.ua
 

 
 
(cc) 2007 Multiplace - Newsletter - Wiki - Podpora - Press - Kontakt