program

index
program
english

prezentácia
EGOBOO.bits / fACT?TRAx
A4 - nultý priestor, Nám SNP 12, Bratislava
 
20 apr 2005




Željko Blaće (cr)

fACT€TRAx je label patriaci k projektu EGOBOO.bits z Chorvátska, ktorý sa venuje nezávislej digitálnej vydavateľskej činnosti.
Prvými výstupmi labelu sú tri projekty: fyi // od Bureau of Inverse Technology 1994-2004; Ultra-red Play Kanak Attak // od Ultra-red (Dont Rhine) & Kanak Attak; radio-astronomy // od r a d i o q u a l i a
Ultra-red (Dont Rhine) & Kanak Attak spája záujem o aktivizmus a problémy imigrantov. Pracujú s nahrávkami protestov, konferencií a rozhovorov. r a d i o q u a l i a kontextualizuje existujúce dáta z vedeckých pozorovaní (rádioteleskopy na celom svete). Spája dve polohy týchto dát: formálnu s takmer vzdelávacím obsahom, ktorá napĺňa naše „pozemské“ pôsobenie a vesmírne javy ako do zvuku prevedené impulzy hviezd alebo planét. Bureau of Inverse Technology majú odlišný prístup, keď vytvárajú technologické nástroje pre taktické použitie zvuku a vyvolávajú situácie, ktoré sa stávajú zdrojmi pre ich budúce práce. Ďalším produktom labelu bude Movement for Airports (video-edit + remixy) // od Ultra-red, Elliot Perkins a mladých hudobníkov zo Slovinska, Chorvátska, Hercegoviny a Srbska!
Všetci autori pracujú na rozhraní rôznych oblastí (umenie+aktivizmus/technológia/veda) a majú unikátne prístupy k sonickej faktografii.

www.egoboobits.net

org: Burundi

 
www.a4.sk