18. 4.

MEDIA.JAM



22.00 Bratislava

MEDIA.JAM

POO & ZDEN/SATORI (SK)

DSP concert + visual environment

103 COIL & MOIRE (CZ)

DJ a VJ performance - drum & go

 

MEDIA.JAM je názov štvrtkovej noci v podzemí bratislavského U clubu, plnej živej interakcie, nečakaných spojení a vzájomného prenikania zvuku a obrazu. Na tejto multimediálnej off-line párty audio aj video vzniká v reálnom čase priamo pred očami a ušami návštevníkov, pričom obidve zložky sú rovnako dôležitou súčasťou predstavenia. Bratislavskí a brnianski umelci "jamujú" s oboma médiami tak prirodzene, ako hudobníci na vydarenej improvizovanej session.

Pod názvom Poo sa ukrýva bratislavská zostava elektronických hudobníkov Róbert Bittner a Daniel Tóth alias Danky, pre ktorých počítače predstavujú hudobný nástroj ako každý iný. Za pomoci nových technológií Poo vytvárajú originálne zvukové koláže, experimentujúc s možnosťami digitálneho signálneho procesingu. Pri ich predstaveniach si na svoje prídu otvorení a nepredpojatí poslucháči, ktorí v hudbe vyhľadávajú vzrušenie a neošúchané zvuky — Poo vo svojej tvorbe rafinovane kombinujú hlukové plochy, útržky melódií a sem-tam sa ozvú aj pravidelné beaty.

Zden/Satori alias Zdeno Hlinka je jedným z hlavných predstaviteľov slovenského VJingu, mixovania videa naživo k hudobnej zložke. Zden, člen multimediálneho združenia Satori, je okrem toho činný aj v oblasti internetového umenia — net.artu, webdesignu a je známym ústredným hýbateľom slovenskej PC demoscény. Pracuje s digitálnymi technológiami — vlastnoručne vyrobený softvér mu umožňuje vytvárať a manipulovať prúd obrazov v reálnom čase.

 

U.Club, Bratislava

www.uclub.sk, www.poo.sk, http://zden.satori.sk

organizátori: www.atrakt-art.sk & www.buryzone.sk, vstupné 80,- Sk